Страници

петък, 20 октомври 2017 г.

ДОМАШНИ БОНБОНИ РАФАЕЛО

Невероятни...много сладки и лесни за приготвяне ... това са домашните бонбони ала РАФАЕЛО.Подходящи за всеки повод и вкус,опитайте ги и не чакайте ...


Кондензирано мляко - 400-420 гр.
Масло - 60 гр.
Пудра захар - 4 с.л.
Кокосови стърготини - 200 гр.
Ядки - по желание / бадеми,лешници,фъстъци /

В съд с незалепващо покритие / аз използвах тефлонов уок тиган / сипвам кондензираното мляко,добавям  маслото и слагам тигана на котлона.Въоръжете се с търпение и готовност за голямо бъркане ...
Когато маслото започне да се разтапя добавям малко по малко пудрата захар,бъркам,да не се образуват бучки...


Преди да започне да кипи сместа добавям и кокосовите стъргони.Бъркам постоянно,за да не загори ... и така до получаване на гъста кокосова каша / прилича също на много меко тесто /.


Махам от котлона и оставям сместа за бомбоните да се охлади,а след това се захващам с направата им.


Правя топчета,които овалвам в кокосови стърготини и ги слагам в хартиени формички за бонбони / може и без хартийки,естествено /.По принцип в бомбоните РАФАЕЛО има ядка, съответно може и Вие да сложите във всеки бонбон по един бадем,лешник или фъстък. Ние ги харесваме повече без ядки и затова аз не слагам ;)
Хубаво е да оставите бомбоните малко да стегнат в хладилника и след това да им се насладите с най-голямо удоволствие...


ТАЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ ВЪВ FACEBOOK:
2bechef - готвя с удоволствие за любими хора 




Няма коментари:

Публикуване на коментар