Страници

вторник, 12 септември 2017 г.

МЪФИНИ С ТИКВА И ИЗВАРА

Когато си чел рецепта,ноо не я помниш точно ... а ти се хапва ... действаш къде по спомен,къде на пълна импровизация...
Дано след всяка импровизация имам такъв невероятен успех ... задължително ги опитайте и Вие.


СМЕС МЪФИНИ:
Яйца - 3 бр.
Захар - 1 и 1/2 ч.ч.
Олио - 1/2 ч.ч.
Сода - 1 ч.л.
Канелена захар - 1 бр./ 20 гр.
Пюре от тиква - 2 ч.ч.
Брашно - 3 ч.ч.

ПЪЛНЕЖ:
Извара - 250 гр.
Пудра захар - 2/3 ч.ч.
Масло меко - 1 ч.л.

ЗА ПОРЪСВАНЕ:
Захар - 1 с.л.
Брашно - 1 ч.л.
Кокосов чипс - 2-3 с.л.
Фъстъци натрошени - 2 с.л.

Смесвам изварата с пудрата захар и маслото.Разбърквам до хомогенна смес и слагам във фризера,да стегне малко.
В купа разбивам яйцата,захарта и олиото.След това добавям тиквата с канелената захар,разбърквам и започвам постепенното добавяне на брашното с прибавената към него сода.Сместа за мъфините е готова.
За поръската смесих натрошени фъстъци, захар,брашно и натрошен кокосов чипс.Тя е доста импровизирана и никак не е задължителна. Вие може да експериментирате с друго.


Когато трите съставки за мъфините са готови започваме да печем :)
Във формичките  слагам малко от сместа за мъфини,след това слагам от пълнежа.



Отгоре отново слагам от сместа и накрая завършвам с фъстъчено-кокосова поръска.



Пека мъфините в предварително загрята фурна на 190°-200° за 20-23 м.


ТАЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ ВЪВ FACEBOOK:

2bechef - готвя с удоволствие за любими хора 



Няма коментари:

Публикуване на коментар