Ба̀ница е традиционно българско ястие,което се състои от навити или наредени пластове листи тънко разточено тесто или готови кори за баница с плънка.Плънката може да бъде най-различна:с месо,с плодове,със зеленчуци ... но без съмнение най-популярна е баницата с плънка от сирене и яйца.Моята Ви представям днес и аз.
Кори за баница - 1 опаковка 500 гр.
Яйца - 6 бр.
Кисело мляко - 1 коф.
Сирене - 300-400 гр.
Масло/олио
Кори за баница - 1 опаковка 500 гр.
Яйца - 6 бр.
Кисело мляко - 1 коф.
Сирене - 300-400 гр.
Масло/олио
Разбивам яйцата с киселото мляко и добавям натрошеното сирене.
Слагам една кора,намазвам я с олио,слагам още една кора,поръсвам с олио,разпределям от плънката и навивам на руло.Поставям в намаслена тава.Така процедирам до изчерпване на корите.Аз направих баницата в правоъгълна тава, но естествено може да наредите корите една върху друга на пластове или да я навиете в кръгла тава. На вкус ще е еднаква - прекрасна.
Намазвам баницата с останалата част от плънката и разпределям няколко парченца масло.
Пека баницата на 200° до златисто.
ТАЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ ВЪВ FACEBOOK:
2bechef - готвя с удоволствие за любими хора
Няма коментари:
Публикуване на коментар