Страници

неделя, 9 юли 2017 г.

КАРТОФЕН ВЕНЕЦ

Предлагам Ви бързо и лесно решение за лека вечеря,гарнитура или просто за мезе ... зеленчуков венец.


Яйца - 3 бр.
Сирене натрошено - 1/2 ч.ч.
Кашкавал рендосан - 1/2 ч.ч.
Червена чушка - 2 бр.
Лук - 1/4 бр.
Сварен картоф - 3 бр.
Брашно - 1/2 ч.ч.
Вода - 1/3 ч.ч.
Сода - 1/2 к.л.
Сол и др.подправки по избор
Кашкавал за поръсване

Разбивам яйцата с водата и постепенно добавям брашното със содата.След това слагам сварените картофи,нарязани на кубчета  и нарязаните на още по-дребно лук и чушки.Разбърквам и добавям сиренето,кашкавала,малко сол и чубрица.Получилата се кексова смес изсипвам в кексова форма,покрита с хартия за печене и пека в предварително загрята фурна на 200° .


Готовият "кекс" вадя от формата след 5-10 мин. и поръсвам с кашкавал.Подхожда си чудесно с млечно-чрснов сос.

ТЕЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ                                                  ВЪВ FACEBOOK:

                    2bechef - готвя с удоволствие за любими хора 

Няма коментари:

Публикуване на коментар