Пилешко месо...зеленчици...ароматни чеснови крутони...на това се казва невероятно добра комбинация...
Лук - 2 бр.
Морков - 1 бр.
Чушка - 1 бр.
Тиквички - 2 бр.
Пилешко месо сварено - 1 - 1 и 1/2 ч.ч.
Сметана - 100 мл.
Масло
Сол
Лук - 2 бр.
Морков - 1 бр.
Чушка - 1 бр.
Тиквички - 2 бр.
Пилешко месо сварено - 1 - 1 и 1/2 ч.ч.
Сметана - 100 мл.
Масло
Сол
Хляб - 4 филии
Чесън - 2 скилидки
Олио
Започвам с пилето,аз използвах пилешки бутчета, но може да използвате и пилешки гърди.Понеже не обичам прекалено да се натрапва вкуса на пилешки бульон сварих пилето отделно от зеленчуците, но Вие може да ги варите заедно.
Та ... сварявам първо бутчетата, обезкостявам ги и режа на дребно месото.В тенджера слагам нарязаните на дребно лук,морков и чушка.Слагам ги да се варят,когато поомекнат добавям и тиквичките.
Отливам от бульона на вече сварените зеленчуци,не го изхвърлям ще ми трябва. Към зеленчуците добавям месото и сметана,посолявам и пасирам,доливам от бульона до получаване на желаната консистенция.Връщам за още няколко минути на котлона.
Супата сервирам с чеснови крутони.
За целта рендосвам две скилидки чесън,намачквам ги с малко сол,слагам в купичка и добавям олио,разбърквам всичко добре.С получената паста намазвам няколко филии хляб,а след това ги режа на кубчета.Пека ги в предварително загрята фурна на 200° за около 15 мин.Оставям ги да изстинат,за да са хрупкави.
Дано Ви хареса и приятен апетит!
ТАЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ ЩЕ НАМЕРИТЕ И НА FACEBOOK СТРАНИЦАТА МИ ВЪВ FACEBOOK:
2bechef - готвя с удоволствие за любими хора
Няма коментари:
Публикуване на коментар