Страници

петък, 2 юни 2017 г.

КЕКС С ТИКВА И ШОКОЛАДОВА ГЛАЗУРА

Винаги,когато ти се хапва нещо сладичко,а нямаш много време за приготвяне можеш да се възползваш от тази рецепта за сладък и пухкав кекс.



Яйца - 3 бр.
Олио - 1/3 ч.ч.
Кисело мляко 1/3 ч.ч.
Пюре от тиква 1 ч.ч.
Бакпулвер - 1 бр.
Сода - 1 ч.л.
Джинджифил - 1/2 ч.л.
Канелена захар - 1 бр.
Захар - 1 и 1/2 ч.ч.
Брашно - 2 и 1/2 - 3 ч.ч.

Течен шоколад и сметана за глазурата - по желание

Разбивам яйцата,олиото,млякото със содата и захарта.След това добавям тиквата,бакпулвера,джинджифила и канелената захар.След това започвам постепенно да добавям брашното,бъркам до получаване на еднородна смес.
Получената кексова смес изсипвам в намаслена и леко набрашнена кексова форма.Пека в предварително загрята фурна на 180° - 190° за около 40 мин.
Изпеченият кекс оставям да се охлади и след това го вадя от формата.



За глазурата на водна баня разтопявам шоколад с няколко супени лъжици сладкарска смета и заливам кекса.Поръсвам с цветни шоколадови пръчици.



ТЕЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ ВЪВ FACEBOOK:

2bechef - готвя с удоволствие за любими хора 

Няма коментари:

Публикуване на коментар