Тиквички - 4 бр.
Лук - 1 бр.
Морков - 1 бр.
Маслини - 5-10 бр.
Св.филе - 150 гр.
Домати консерва - 1/2 ч.ч.
Кашкавал - за поръсване
Сол
Избрала съм си по-прави тиквички,за да ги нарежа на приблизително еднакви парчета - пънчета.Нарязаните тиквички внимателно издълбавам с малка лъжичка,като оставям тънко дъно - да не ни изтече плънката.Издълбаните вече тиквички бланширам за 1-3 мин. във вряща и леко подсолена вода.Готовите вече тиквички оставям на страни и се заемам с плънката.
За целта в тиган с малко мазнина запържвам нарязаните на малки кубчета лук,морков,маслини,част от издълбаната вътрешност на тиквичките и св.филе.След това добавям 1/2 ч.ч. млени домашни домати, овкусявам,готвя още няколко минути и пристъпвам към пълненето на тиквичките.
В тавата сипвам малко вода и я покривам с фолио.Пека в предварително загрята фурна на 200 до готовност на тиквичките.След това махам фолиото,поръсвам с рендосан кашкавал и връщам във фурната за още няколко минутки
Стават невероятни,а плънката може да се променя според вкуса Ви.
ТАЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ ВЪВ FACEBOOK:
2bechef - готвя с удоволствие за любими хора
Няма коментари:
Публикуване на коментар