За всички любители на грахта една вкусна и лесна за приготвяне рецепта.С пиле или постна си заслужава да бъде опитана.
Моркови - 4 бр.
Лук - 1 бр.
Пресен лук - 1-2 стръка.
Картофи -
Домати консерва - 1 ч.ч
Грах - 2 консерви
Пилешки гърди - 600 гр.
Чесън - 3 скилидки
Олио
Червен пипер
Брашно - 1 с.л
Сол
Режа морковите и двата вида лук на кубчета,слагам ги в тенджера с малко олио и запържвам.След това добавям нарязаното на кубчета месо и чесъна,нарязан на филийки.Разбърквам и готвя докато месото побелее,след това сипвам вода(колкото да покрие малко месото) и оставям да заври.
Когато поври 10-15 мин. добавям малко сол и картофите,нарязани също на кубчета.Когато всички продукти са почти готови добавям доматите,отцедената грах и при необходимост овкусявам още с подправки по желание.Когато всичко е сготвено в купа слагам 2 с.л олио,1 с.л брашно и 1 ч.л червен пипер,разбърквам ги добре с малко от бульона и сипвам всичко в тенджерата.Така наречената от моята баба запръжка.
ТАЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ ВЪВ FACEBOOK:
2bechef - готвя с удоволствие за любими хора
Няма коментари:
Публикуване на коментар