По-бърза,лесна и вкусна рецепта за мини питки със сирене не бях срещала.Каза ми я сестра ми,а аз леко си я доукрасих ;)
Кисело мляко - 1 ч.ч.
Олио - 1/3 ч.ч.
Сода - 1 ч.л.
Натрошено сирене - 1 ч.ч.
Кашкавал рендосан - 1/2 ч.ч.
Брашно - 2 и 1/2 ч.ч.
Масло
Чубрица
В купа слагам всички продукти с изключение на маслото и чубрицата.Разбърквам всичко с миксер до получаване на много меко и лепкаво тесто.След това с навлажнени ръце правя топки от тестото и ги редя в намаслена тава.Върху всяка питчица слагам по парче масло и поръсвам с ароматна домашна чубрица.
Пека сиренките в предварително загрята фурна на 190° до готовност.
ТЕЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ
ВЪВ FACEBOOK:
2bechef - готвя с удоволствие за любими хора
Здравейте,аз съм Борислава.Ще споделям с Вас моите приключения в кухнята и още нещо...
Страници
▼
сряда, 31 май 2017 г.
вторник, 30 май 2017 г.
ЛИМОНОВО РЕВАНЕ
Различен прочит на един класически и любим на мнозина десерт.Не се чудете, веднага го пригответе и с удоволствие си го хапнете...аз така направих ;)
Яйца - 5 бр.
Захар - 1 ч.ч.
Прясно мляко - 250 мл.
Брашно - 2 ч.ч + 2 с.л.
Бакпулвер - 1 бр.
Сок и кората от половин лимон
Захар - 2 ч.ч.
Вода - 4 ч.ч.
Прясно мляко - 200 мл.
Ванилия - 1 бр.
Разбивам яйцата със захарта.Добавям спрсяното мляко,брашното с бакпулвера,рендосаната кора и сока от лимона.Разбърквам всичко добре и изсипвам в предварително намазнена и набрашнена правоъгълна тавичка.
Пека реването в предварително загрята фурна на 190° до готовност, при мен около 30-35 мин.Оставям го да се охлади.
Когато реването е напълно изстинало правя захарния сироп,като за целта водата,захарта,ванилията и млякото се кипват. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ЗАЛИВАЙТЕ ОХЛАДЕНИЯ БЛАТ С ВРЯЛ СИРОП / ИЛИ ОБРАТНО / !!!
Оставям вече сиропираното реване да престои няколко часа.
Яйца - 5 бр.
Захар - 1 ч.ч.
Прясно мляко - 250 мл.
Брашно - 2 ч.ч + 2 с.л.
Бакпулвер - 1 бр.
Сок и кората от половин лимон
Захар - 2 ч.ч.
Вода - 4 ч.ч.
Прясно мляко - 200 мл.
Ванилия - 1 бр.
Разбивам яйцата със захарта.Добавям спрсяното мляко,брашното с бакпулвера,рендосаната кора и сока от лимона.Разбърквам всичко добре и изсипвам в предварително намазнена и набрашнена правоъгълна тавичка.
Пека реването в предварително загрята фурна на 190° до готовност, при мен около 30-35 мин.Оставям го да се охлади.
Когато реването е напълно изстинало правя захарния сироп,като за целта водата,захарта,ванилията и млякото се кипват. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ЗАЛИВАЙТЕ ОХЛАДЕНИЯ БЛАТ С ВРЯЛ СИРОП / ИЛИ ОБРАТНО / !!!
Оставям вече сиропираното реване да престои няколко часа.
ТЕЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ ВЪВ FACEBOOK:
2bechef - готвя с удоволствие за любими хора
понеделник, 29 май 2017 г.
КАРТОФЕНА САЛАТА С ЯБЪЛКИ
Лесна за приготвяне,много вкусна и сочна салата.
Подходяща както за делник,така и за празник.
Картофи - 7-8 бр.
Лук - 1 бр.
Кисели краставички - 5 бр.
Ябълки - 1,5 бр.
Майонеза - 1 бр.
Сол
Измивам картофите и ги варя цели.Сварените картофи охлаждам и беля.Киселите краставички, лука,ябълките и картофите режа на малки кубчета.След това добавям майонезата,разбърквам и при необходимост доосолявам.
ТАЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ ВЪВ FACEBOOK:
2bechef - готвя с удоволствие за любими хора
Подходяща както за делник,така и за празник.
Картофи - 7-8 бр.
Лук - 1 бр.
Кисели краставички - 5 бр.
Ябълки - 1,5 бр.
Майонеза - 1 бр.
Сол
Измивам картофите и ги варя цели.Сварените картофи охлаждам и беля.Киселите краставички, лука,ябълките и картофите режа на малки кубчета.След това добавям майонезата,разбърквам и при необходимост доосолявам.
ТАЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ ВЪВ FACEBOOK:
2bechef - готвя с удоволствие за любими хора
събота, 27 май 2017 г.
ГРАХ С ПИЛЕ
За всички любители на грахта една вкусна и лесна за приготвяне рецепта.С пиле или постна си заслужава да бъде опитана.
Моркови - 4 бр.
Лук - 1 бр.
Пресен лук - 1-2 стръка.
Картофи -
Домати консерва - 1 ч.ч
Грах - 2 консерви
Пилешки гърди - 600 гр.
Чесън - 3 скилидки
Олио
Червен пипер
Брашно - 1 с.л
Сол
Режа морковите и двата вида лук на кубчета,слагам ги в тенджера с малко олио и запържвам.След това добавям нарязаното на кубчета месо и чесъна,нарязан на филийки.Разбърквам и готвя докато месото побелее,след това сипвам вода(колкото да покрие малко месото) и оставям да заври.
Когато поври 10-15 мин. добавям малко сол и картофите,нарязани също на кубчета.Когато всички продукти са почти готови добавям доматите,отцедената грах и при необходимост овкусявам още с подправки по желание.Когато всичко е сготвено в купа слагам 2 с.л олио,1 с.л брашно и 1 ч.л червен пипер,разбърквам ги добре с малко от бульона и сипвам всичко в тенджерата.Така наречената от моята баба запръжка.
ТАЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ ВЪВ FACEBOOK:
2bechef - готвя с удоволствие за любими хора
сряда, 24 май 2017 г.
ПЪСТЪРВА НА ФУРНА
Пъстърва - 3 бр.
Домат - 1-2 бр.
Лук - 1 бр.
Лимони - 2 бр.
Сол
Олио
Измивам рибата, подсушавам я ( аз взех чистена ) и я редя в тава.Пълня всяка пъстърва с резени домат и лук,а може и само с лимони.Посолявам и поръсвам с по 1 ч.л олио.Пека рибата в предварително загрята фурна на 200° за 20-23 мин.Поннасям с много лимони и зелева салата.
ТАЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ ВЪВ FACEBOOK:
2bechef - готвя с удоволствие за любими хора