Вкусна и лесна рецепта,подходяща за празник и делник .... а сосчето трябва да бъде удостоено с една топла питка :)
Пилешки бутчета - 4-5 бр
Лук - 2 бр
Бира - 1 ч.ч
Сирене - 150-200 гр
Топено сирене - 300 гр
Масло - 50 гр
Готварска сметана - 300 мл
Маги фикс малки тайни за пиле с гъби и сметана
Режа лука на полумесеци,половината от количеството слагам на дъното на гювеча.Отгоре редя бутчетата,които съм измила и почистила от кожата / по желание / и поръсвам с останалото количество лук.Разбивам фикса в сметаната и добавям бирата.Към бутчетата добавям настърганото сирене и топените сирена,заливам с бирената смес и поръсвам с кубчета масло.
Слагам гювеча във фурната и първите 20 мин пека на 150 ,след това увеличавам градусите на 200 и пека още около 40-45 мин.
ТАЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ
ВЪВ FACEBOOK:
2bechef - готвя с удоволствие за любими хора
Режа лука на полумесеци,половината от количеството слагам на дъното на гювеча.Отгоре редя бутчетата,които съм измила и почистила от кожата / по желание / и поръсвам с останалото количество лук.Разбивам фикса в сметаната и добавям бирата.Към бутчетата добавям настърганото сирене и топените сирена,заливам с бирената смес и поръсвам с кубчета масло.
Слагам гювеча във фурната и първите 20 мин пека на 150 ,след това увеличавам градусите на 200 и пека още около 40-45 мин.
ТАЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ
ВЪВ FACEBOOK:
2bechef - готвя с удоволствие за любими хора
Няма коментари:
Публикуване на коментар