Ако искате ефектна, вкусна и лесна за приготвяне гарнитура - това е вашата рецепта. На мен вече ми е любима...
Картофи - 8-10 бр.
Олио - 50-80 мл.
Сол
Чубрица
Червен пипер
Чесън на прах
/може да импровизирате с подправките/
Режа картофите на тънкоко, като се старая да не срежа картофа изцяло.Това е необходимо, за да се получи ефектниЯТ външен вид на картофите.Разбърквам илиото с подправките.Количеството и видовете на подправките е изцяло според вкуса Ви.Редя картофите в тава и ги заливам с по 1 ч.л. от олиото с подправките / трябва да изразходя около половината количество /. Сипвам малко вода в тавата и ги слагам да се пекат.Когато картофите се позапекат и се разтворят отново ги заливам с олиото с подправките. Пека ги в предварително загрята фурна на 200° с вентилатор до готовност,зависи и от големината на картофите. Гледайте да са един размер.
Изпечените картофи са чудесни както за гарнитура, така и само поднесени с подходящ или любим сос :)
ТЕЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ ВЪВ FACEBOOK:
2bechef - готвя с удоволствие за любими хора
Няма коментари:
Публикуване на коментар