Страници

събота, 28 януари 2017 г.

МЛЕЧНА БАНИЦА

Един прекрасен десерт ... Една невероятна наслада,която те пренася на друго място ... в друго време ... направете си и Вие топяща се в устата млечна баница.


Кори за баница - 1 оп. от 400 гр.
Масло - 100 гр.
Прясно мляко - 1 л.
Захар - 1 ч.ч.
Яйца - 4 бр.

Намазвам една кора с разтопено масло,върху нея слагам още една кора и също намазвам с масло. Слагам корите на дъното на добре намаслена тавичка .Взимам друга кора,намаслявам я и навивам на "розичка".Редя в тавата върху другите две кори.Взимам друга кора,мажа с масло и отново навивам на "розичка" и слагам в тавата.Така,докато не се запълни цялата тава с кори "розички".Когато тавата е пълна отгоре слагам последна кора и хубаво я намаслявам. Пека в предварително загрята фурна на 190° до зачервяване на корите.Внимавайте да не изгорят.През това време си приготвям заливката.За целта разбивам яйцата със захарта и добавям загрятото мляко,бъркам докато се разтопи захарта.Когато корите за се изпекли заливам баницата с млечната смес ( трябва да покрие баницата ) и връщам във фурната за още 15 мин. Когато е готова режа баницата и оставям да се донапои. Сервирам поръсена с пудра захар.

  
                   
                         

                        


ТЕЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ 
ВЪВ FACEBOOK:

2bechef - готвя с удоволствие за любими хора 

Няма коментари:

Публикуване на коментар