Страници

събота, 15 октомври 2016 г.

ТОРТИЯ С ПИЛЕШКО

Картофи - 2 бр.                                  
Червена чушка - 1/2 бр.      
Домат - 1 бр.                                                    
Масло                                      
Тиквичка - 1/2 бр 
Яйце - 1 бр 
Лук -1/2 бр     
Маслини
Пилешко месо сварено 

Сварявам нарязаните на кубчета картофи,тиквичка и наситнената червена чушка.Когато зеленчуците са сварени ги слагам в гевгир да се отцедят.
В малко масло задушавам лука и нарязания на кубчета домат,добавям и сварените и отцедени картофи,тиквичка и чушка. Разбърквам и оставям всичко да се задуши в маслото.Махам от котлона и оставям малко да се охладят.Когато изстинат зеленчуците ги намачквам с вилица,добавям пилешкото месо и яйцето и хубаво разбърквам.Включвам котлона да загрее,в тефлонов тиган слагам ринга и в него изсипвам сместа.Притискам с вилица,за да е равномерно оформена тортията. Слагам тигана на котлона,когато тортията се позапече от долната страна махам внимателно ринга редя маслинките и с помощта на една чиния я обръщам да се запече и от другата страна.Когато е готова внимателно слагам тортията в чиния за сервиране.


ТАЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ ВЪВ FACEBOOK:

2bechef - готвя с удоволствие за любими хора 

Няма коментари:

Публикуване на коментар