Страници

неделя, 10 април 2022 г.

ПИЛЕ С ГЪБИ, ЛУК И НАХУТ




Пилешко филе - 200 гр.

Лук - 4 глави

Гъби - 500 гр.

Нахут от консерва - 200 гр.

Соев сос

Сол

Черен пипер 

Лют червен пипер 

Мазнина 


В дълбок тиган с гореща мазнина слагам пилешкото нарязано на хапки. Бъркам докато пилето побелее и добавям наситнения лук. Готвя няколко минути и след като лукът омекне,слагам нарязаните на филийки гъби. Когато всичко е готово добавям нахута,овкусявам с избраните подправки и няколко капки соев сос 👌

След няколко минути махам от котлона. 

сряда, 6 април 2022 г.

КОКОСО - ОРЕХОВКИ



Жълтъци - 2 бр.

Мед - 2 - 3 с.л.

Смлени орехови ядки - около 70 гр.

Кокосови стърготини - 100 гр.

Нишесте - 1/2 ч.л.

Ванилия - 1 бр.

Разбивам жълтъците с меда до пухкав крем и добавям сухите съставки.Разбърквам внимателно със шпатула - получава се гъста и лепкава смес.


От сместа оформям топчета,които редя в тава, покрита с хартия за печене. 


Пека в предварително загрята фурна на 160° с вентилатор до златисто  ( аз малко ги изпуснах :) )



понеделник, 4 април 2022 г.

ЯЙЧЕНА САЛАТА С ПИЛЕ

 


Сварени яйца - 5 бр.

Сирене - 100 гр.

Кашкавал - 100 гр.

Пилешко филе - около 100 гр.

Пресен лук - 2 стръка 

Майонеза - 4 с.л.

Кисело мляко - около 2 с.л.


Пилешкото филе нарязвам на много дребно и приготвям на тиган с малко мазнина.

В купа рендосвам яйцата,сиренето и кашкавала. Добавям наситнения пресен лук и месото.Слагам майонезата и киселото мляко. 


Разбърквам всичко и  оставям да престои в хладилника.